EFOP-1.2.9-17

„Nők a Göcsej és az Őrség szívében”

A PROJEKT ADATAI

Felhívás: EFOP-1.2.9-17 „NŐK A CSALÁDBAN ÉS A MUNKAHELYEN”

Projekt azonosítószáma: EFOP-1.2.9-17-2017-00077

Projekt címe: „Nők a Göcsej és az Őrség szívében”

Kedvezményezett: Társadalmi Infrastruktúra Fejlesztő Nonprofit Kft. 1085 Budapest, Baross utca 52.

Konzorciumi partner: „Esély Európára” Egyesület, 8900 Zalaegerszeg, Vizslaparki út 27. 8/59.

Támogatási összeg: 200.000.000 Ft

Projekt megvalósítása: 2017. december 1. - 2020. június 1.


A PROJEKT BEMUTATÁSA

A 2017. december 1-én indult projekt elsődleges célja a nők munkaerő-piaci helyzetének javítása, a család és munka összeegyeztethetőségének előmozdítása helyi megoldásokkal és együttműködésekkel a Göcsej és az Őrség területén.

A 30 hónapos, 200 millió forint összköltségvetésű projekt az Európai Unió támogatásával, a Társadalmi Infrastruktúra Fejlesztő Nonprofit Kft. és az Esély Európára Egyesület konzorciumi együttműködése során valósul meg.

A projekt hosszú távú céljai: a projekt eredményeként létrejövő Nő-Köz-Pont, valamint a hozzá szervesen kapcsolódó együttműködések révén biztosított lesz a nők atipikus foglalkoztatásának elterjedése, színvonalának javítása.

A projekt szakmai tartalma: az EFOP-1.2.6 Családbarát ország kiemelt felhívás megvalósítójával együttműködve a Női Információs és Szolgáltató Központ (Nő-Köz-Pont) létrehozása és működtetése. A projekt során szolgáltatások biztosítása a célcsoport számára: képzések (köztük hiányszakma képzése); egyéni mentoring és coaching; workshopok és előadások szervezése; együttműködések kialakítása a térség munkáltatóival; folyamatos információnyújtás, információs anyagok elérhetővé tétele.

Várható eredmények: a célcsoport új ismeretekre tesz szert a munka világában, közelebb kerülnek egymáshoz a munkavállalók és a munkáltatók. A projekt révén 500 fő vesz részt munkaerő-piaci képzéseken, fejlesztéseken és felkészítéseken. A fejlesztés által 40 fő számára biztosított új szakma elsajátítása és új eséllyel történő belépése a munkaerő-piacra.


SAJTÓKÖZLEMÉNYEK


Sajtóközlemény, 2017.12.06. >>


• A projekt keretében igénybe vehető szolgáltatások

• Projektesemények:

o Képzések

o Rendezvények

• Galéria 

KAPCSOLAT